5X kamperen in Thailand

5X kamperen in Thailand

Wanneer je aan Thailand denkt, is kamperen vaak niet het eerste dat in je opkomt. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur en er is geen betere manier om deze volop te beleven dan door er midden in te kamperen. Van overnachten op een hagelwit strand tot wakker worden tussen de olifanten, met deze 5 campings ruil je de volgende keer jouw hotelkamer met plezier in voor een tent.

Camp Chiang Mai
Kamperen hoeft niet langer back to basics te zijn. Dat bewijst het Camp Chiang Mai. Deze luxecamping, gelegen in Mae Rim, is gevestigd op een rijstveld en biedt alle comfort die je wilt. Op het terrein – dat onder handen werd genomen door een architectenkoppel - vind je onder meer een restaurant, comfortabele tenten en zelfs WiFi. In de buurt van de camping is heel wat te beleven. Geniet van de schoonheid van de Mae Sa watervallen, bezoek de Queen Sirikit Botanic Garden of ga ziplinen.

Khao Sok National Park, Surat Thaini
Met zijn kletterende beekjes, indrukwekkende watervallen en koele grotten is Khao Sok een droom voor natuurliefhebbers. Ontdek de streek per kano of trek te voet door het tropische oerwoud. In het Elephant Hills Tented Camp kun je niet enkel genieten van een zalige nachtrust, je kunt er ook olifanten bekijken, wassen en voeren.

Naga Noi Beach Camp, Phuket
Naga Noi Beach Camp is de perfecte plek om te ontspannen, en daar zit de locatie zeker voor iets tussen. De camping ligt op een strand waar je ’s avonds terecht kunt voor een adembenemende zonsondergang. In elke tent is er een ventilator, een lamp en stopcontact voorzien. Een speedboot brengt je van Phuket naar het strand waar de gastvrije familie je staat op te wachten.

Kaeng Krachan National Park, Petchaburi
In Kaeng Krachan National Park vind je de Phanoen Thung Campsite. Huur een tent en slaapzak en word ’s ochtends getrakteerd op het uitzicht op Talay Mok, ofwel: de zee van mist. Kaeng Krachan National Park is het grootste nationale park in Thailand en is de thuis van talloze zeldzame vogels, vlinders en bloemen. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de watervallen, bergen en warmwaterbronnen die zich in het park bevinden. Met een beetje geluk krijg je het gezelschap van een wilde olifant.

3199 'Mountain Camp, Kanchanaburi
3199 'Mountain Camp is dé hotspot voor backpackers die op zoek zijn naar een hippe en betaalbare slaapplaats. De kampplaats bevindt zich in de stad Kanchanaburi die bekend staat om de beroemde Bridge on the river Kwai. De kleurrijke tenten zorgen voor een instant festivalgevoel en het nodige comfort. Er zijn verschillende deals verkrijgbaar: Sweet-package, Boho-package en Gipsy-package. Bij de deals zit een ontbijt, diner, barbecue en frisdrank inbegrepen. Leuke extra: op het terrein bevindt zich ook een meloenenboerderij.

(Door Joni De Waele)

Meer info over Thailand en alle hotspots vind je hier: www.tourismthailand.org

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter