33 by Nick Bril

33 by Nick Bril

Nick Bril, chef-kok van The Jane, lanceert zijn eerste boek ‘33’. Het boek toont een jaar in het leven van de opmerkelijke chef. Zijn leven als vader, reiziger, dj, maar vooral als drijvende kracht van The Jane.

‘33’ verwijst in de eerste plaats naar de leeftijd die Nick had toen het boek werd geschreven. Maar het getal 33 staat voor veel meer dan zijn leeftijd alleen. Zo is 33 ook het aantal toeren van een plaat, wat op zijn beurt verwijst naar Nicks liefde voor muziek. Naast koken is de chef gepassioneerd door het dj’en en staat hij regelmatig achter zijn draaitafel om techno door de boxen te laten gallen. Het boek zou uiteraard niet compleet zijn zonder een link naar eten. Speciaal voor deze gelegenheid bundelde hij 33 recepten waar de invloed van zijn vele culinaire reizen duidelijk in te merken is.

Nick begon onderaan de ladder in Oud Sluis maar klom door zijn ambitie en vastberadenheid razendsnel naar de top. Hij raakte niet alleen goed bevriend met Sergio, ze werden ook zakenpartners en openden samen The Jane. Het restaurant groeide onder leiding van Nick Bril in een sneltempo uit tot een succesverhaal en heeft in korte tijd 2 sterren binnengehaald. Met het boek neemt Bril de lezer mee in zijn wereld en wil hij tonen dat chef zijn om meer draait dan enkel achter het fornuis staan.

‘33’ van Nick Bril is te verkrijgen in de boekhandel in jouw buurt of online via deze link. 

(Door Joni De Waele)

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter