Foodstuff

Eten afhalen zonder een schuldgevoel? Vergeet de frituur of pizzeria! Kies voor een plantaardige maaltijd uit het aanbod van PEAS Hasselt.

Op het Nederlandse waddeneiland Texel wordt grote culinaire kunst bedreven. Een kennismaking met Jef Schuur en Nadine Mögling, een close harmony tussen twee absolute zeesterren.

Feel the djarpower van Daniëlle Verhulst. Een jonge, gedreven onderneemster boordevol verrassende ideeën. Zoals dat van Djar, een vernieuwend lunchconcept voor werknemers in bedrijven.

Zo’n twee jaar geleden besliste Natalie Vanderick haar leven over een andere boeg te gooien. Ze gaf haar job als architecte op en startte haar eigen bedrijfje I just love breakfast. 

What a cheesy life. Een slogan op het lijf geschreven van kaasmeester Ann Keymeulen. Al 25 jaar is ze verzot op kaas. 

De uiterst sympathieke reisreporter Ben Roelants is een culinaire globetrotter. Maar ook in eigen land laat hij zich graag verwennen.

Because you’re cooking with your heart. Het is de slogan van het cateringproject From Syria with Love. Een prachtig gek idee van de jonge Syrische vrouw Yara Al-Adib. 

De IJslandse chef Dagny Rós Ásmundsdóttir stelt deze maand haar nieuwe kookboek Easy Nordic voor. 

Helena Gheeraert (25) van Wonky Food over het wereldwijde probleem van de voedselverspilling.

Als je tijdens de eerste maanden van het jaar naar Catalonië reist, heb je het ongetwijfeld al op een menukaart zien prijken: calçotada, een barbecue zoals je er nog nooit één hebt meegemaakt.

Steeds meer restaurants hebben te kampen met reservaties die niet worden nageleefd en dat heeft een enorme financiële impact. June luisterde naar de verhalen van enkele restaurantuitbaters.

Een 16e eeuwse kapel omgebouwd tot een foodmarket met verschillende multiculturele eetkraampjes. Dat is de Holy Food Market in Gent. Slechts twee weken open en razend populair. Tijd voor June om er een kijkje te nemen…

De Japanse driesterrenchef Hiroyasu Kawate (Florilege, Tokio) streek eind september met zijn gevolg in Brugge neer voor een zogenaamd four hands dinner met de brigade van Gert De Mangeleer. 

We verzorgden onlangs een brunch in opdracht van Carrefour voor enkele collega-bloggers en hun kinderen. Het werd een keiplezante middag!

We reisden vorige maand op uitnodiging van Quinta Martinhal naar de Algarve. In een eerste blogpost vertellen we graag iets meer over de kookworkshop die we er volgden. Op het menu: een cataplana van vis, schaal- en schelpdieren.

Happen en tappen, dat kan ook hip, dacht Lien De Ruyck, en dus tipt ze enkele nieuwe bars in België.

Femke Vandevelde duikt in de gerijpte Italiaanse hammen.

Na de hotspots in Gent hoog tijd voor vijf nieuwe ontdek-je-plekjes, deze keer in Antwerpen.

Landgenoot Benoit Greindl woont al meer dan twintig jaar in het betoverende kanton Wallis.

5X nieuw, 5X anders. Vinger aan de pols met the places to be in Gent.

De maaltijdbox lijkt de culinaire trend van het moment.

Westtoer stelde in het somptueuze kader van tweesterrenrestaurant De Jonkman een nieuwe editie van Het Lekkere Westen voor, een origineel concept voor een korte vakantie of een weekendje weg in het najaar.

The new kids on the block. De vijf hotspots voor dit najaar. Een overzicht.

De regio Salzburgerland profileert zich meer en meer als de culinaire trots van Oostenrijk. Het resultaat van de Via Culinaria, een verzameling van acht thematische gastronomische routes.

Easy Iceland. Zo heet het boek van de prettig gestoorde en allercharmantste Dagny Ros Asmundsdottir.

Een ontmoeting met de bartender van The Pharmacy in Knokke, en een gesprek over haar favoriete cocktailbars ter wereld.

Het is niet meer dan opvallend hoeveel traditionele gerechten de ‘Cuisine Niçoise’ heeft voortgebracht. Een overzicht.

De chef van restaurant Hertog Jan*** over zijn favoriete hotel, restaurants en bars in de Britse hoofdstad.

Een kookles ter plaatse of toch beter in België? Vakantieherinneringen gaan vaak door de maag.

Specerijen uit God's Own Country, nu ook exclusief in België verkrijgbaar. Een verhaal met pit.

Sherry is rijker dan je denkt. De verschillende soorten, hun smaken, en wat je er best bij kunt eten.

Abonneren op Travel