Wenen

Wenen

Tekst: 

Toni De Coninck

De keizerstad is een verdraaid trendy plek waar zelfs de schnitzel verrukkelijk smaakt. Enkele absolute do’s in de hoofdstad van Oostenrijk.

Doen
- Het Museumskwartier (MQ). De opeenstapeling aan geweldige musea vol Jugendstil en moderne kunst is een absolute must.
- Het art nouveau paviljoen aan de Karlsplatz, maar ook het nabije Resselpark en de Karlskirche met oosters ogende zuilenpartijen.
- Het Secessionsgebouw dat vandaag vooral hedendaagse kunst herbergt, maar alleen als gebouw al een bezoek waard is.
- Het Stadtpark, altijd een oase in de drukke binnenstad. Fraaie waterpartijen, rondje cultuur met standbeelden van beroemde componisten.

Eten
- Klassiek: Schnitzel in het Plachutta Gasthaus zur Oper, Sachtertaart in het Hotel Sacher, koffie in Café Prückel.
www.plachutta-oper.at
www.sacher.com
www.prueckel.at
- Gastronomisch: Boek je diner in Grace, in het district Wieden. Zeer innovatieve topkeuken op Michelinsterrenniveau. Ook goed, hoewel een ander concept: Salon Plafond in het museum MAK. Bestel er een van de heerlijke sous vide-gerechten!
www.grace-restaurant.at
www.salonplafond.wien
- Modern: Je zit altijd goed als je hier luncht of dineert of koffie drinkt: Balthasar ten noorden van het Donaukanaal, Lingenhel, Marktwirtschaft, Miznon, Vollpension. Beste worstjes: Bitzinger.
www.balthasar.at
www.lingenhel.com
www.marktwirtschaft.at
www.facebook.com/miznonvienna
www.vollpension.wien
www.bitzinger-wien.at
- Markt: De Karmelitermarkt is een paradijs voor foodies en bio-adepten. Elke dag, maar enkel op zaterdag is er de hele dag bedrijvigheid. Vanaf 6u ’s morgens.

Overnachten
Het bijzonder fraaie en eclectische hotel Grand Ferdinand, aan de Ringstrasse, op een boogscheut van de opera en het stadspark. Grappige, functionele designkamers met enkele opvallende elementen: de minibar huist bijvoorbeeld in een koelkast met lederen bekleding die op een reusachtige reiskoffer lijkt. Het ontbijt is van het allerbeste dat we in vele, vele jaren hebben gezien: aandacht voor precisie en detail, persoonlijke service, uitmuntende kwaliteit en variëteit. Wie een avondje is doorgezakt, kan een hangover bloody mary maken. De wodka, het tomatensap en de specerijen staan klaar. Blik over de daken van Wenen. Om nooit te vergeten en uren te blijven zitten. Het restaurant op het gelijkvloers heeft dan weer de sfeer van een authentiek koffiehuis.
www.grandferdinand.com

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Naar Wenen