Tongeren: BOEF

Tongeren: BOEF

Tekst: 

Marjon Kenis

Fotografie: 

Marjon Kenis

Er waait een frisse wind door het Julianus-complex in Tongeren. Windhoos van dienst: pop-up zomer- en tapasbar BOEF. Helemaal op z’n eentje trekt deze hotspot de boel in het stadscentrum terug op gang.

Pioniers Bram, Koen, Tine en Pieter-Jan kenden elkaar al langer toen ze de koppen bij elkaar staken om Tongeren een shot peper - zeg maar tabasco - toe te dienen. Ze vonden een pand in het zieltogende winkelcomplex Julianus, bundelden hun horeca-ervaring en passie voor koken en BOEF was geboren. Lekker alternatief, industrieel chic en bovenal perfect getimed.
De uitdaging was nochtans niet mals: op een niet evidente locatie (Julianus lijkt wel gebouwd op een indianenkerkhof, zoveel winkeluitbaters vonden er al hun ongeluk) een nieuw pop-up concept introduceren. Maar het jonge team kan steunen op heel wat horeca-ervaring (zo staat Bram ook aan de wieg van de succesvolle brasserie Retro Velinx) en een flinke dosis passie en lef.

No nonsense
En kijk: de Tongenaren lusten BOEF. Succesingrediënten: fingerfood vers van de plank (of zoals ze het zelf zo sappig zeggen: goeie boef), een drankenkaart waar zowel cocktailfans als bierminnende bon vivants zich in terugvinden en gezelligheid zoals je dat alleen in Limburg vindt. Je komt hier zowel met je partnera als met je vrienden of collega’s. Net die openheid maakt BOEF tot wat het is: no nonsense, zonder hipsterattitudes maar met artsy invloeden – denk: kunst aan de muur gecounterd door doe-het-zelfzitbanken, gloeilampen en heuse bouwstellingen.
Knabbelen en babbelen, da’s waarvoor je naar BOEF komt - én terugkomt. Dit smaakt naar meer, en hopelijk krijgen we ook na de zomer een nieuwe schop onder ons gat van deze jonge leeuwen.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

MEET BOEF