Nazomeren in Rome

Nazomeren in Rome

Tekst: 

Toni De Coninck

Fotografie: 

Shutterstock

Een nazomertje in Rome? Daar zeggen we nooit ‘no, grazie’ tegen. Vorig jaar nog in november geweest bij een stralende 21 graden!

Rome en de provincie Lazio zijn eigenlijk veel interessanter een keer de zomer voorbij is. Het blijft erg lang verbazend zacht in en rond de Italiaanse hoofdstad en het is er lang niet zo druk als je zou verwachten. In je eentje rond het Forum slenteren? Niet hoeven aan te schuiven voor een gelato? Dat favoriete terrasje met een Aperol Spritz? Kan allemaal. Dit zijn onze tips voor het najaar:

Onze tips in Rome
- Bezoek de 6 mooiste pleinen van Rome: Piazza Navona, Piazza della Republica, Piazza San Bernardo, Piazza di Spagna (bij de Spaanse Trappen), Piazza del Popolo en Piazza Venezia.
- Zoek de restaurants op in de wijk Trastevere, aan de oostkant van de Tiber. Doen de locals ook. Dit is dé plek om authentieke gerechten te proeven. In de pittoreske straatjes klinkt vaak sfeervolle muziek. Voor als je het echte Rome wilt beleven.
- Na je etentje slenter je door de straten van Rome by night. Neem een gelato en rust uit in een van de vele parken in het centrum.
- Wil je een dagje de natuur in en je in de jungle wanen? Bewonder Bioparco Rome, een schitterende stadsdierentuin met 48 verschillende diersoorten.
- Nog even met de voeten in het water in 2017? Ga een dagje naar zee. Het is maar een half uurtje rijden naar het strand bij Ostia aan de Middellandse Zee. Of ga watersporten bij het meer Lago Albano.
- Nóg een toptip voor je Rometrip: wandel naar de top van berg Monte Mario (139 meter). Bij het uitzichtpunt in Parco di Villa Mellini geniet je van een prachtig panorama over de stad.

Logies
Kamperen in Rome? Geweldig. Roma Camping Village is een gemoedelijke en verzorgde stadscamping, 15 minuten rijden van het centrum. Je dag beginnen met een cappuccino bij de Spaanse Trappen, 's middags picknicken in Villa Borghese, 's avonds een ijsje eten op de rand van een fontein op Piazza Navona. En dan weer heerlijk relaxen op de camping.

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Ideale periode