Kopenhagen extra!

Kopenhagen extra!

Tekst: 

Regitse Rosenvinge

Regitse Rosenvinge is de drijvende kracht achter de lifestyleblog The Copenhagen Traveler. Zij is een van de bekendste bloggers in Scandinavië. Speciaal voor June: haar vijf must sees in Kopenhagen.

Grand Theatre
Een van de oudste bioscopen in Kopenhagen en de perfecte ontmoetingsplek in het hart van de stad. Grand Theatre is echt een grand dame in de ruimste zin van het woord. Het theater opende voor het eerst haar deuren in 1913 en 93 jaar later, in 2006, kreeg het de prijs voor beste bioscoop van Europa. Welverdiend als je rekening houdt met de charme en de historiek van de plek.
Vandaag kijk je in Grand Theatre vooral naar Europese kwaliteitsfilms, je vindt er met andere woorden geen Amerikaanse blockbusters op het menu. Het is een plek voor de oudere generatie maar ook voor de Deense intelligentsia. Er is een klein café waar je een stevige selectie snacks, zoets en drankjes kunt kopen. Probeer de quiche van L'Education Nationale en een glas rode wijn vooraleer je in het donkere pluche verdwijnt.
www.grandteatret.dk

Hotel d'Angleterre
Nog zo’n plek met een rijke geschiedenis is het vijfsterren Hotel d’Angleterre. Als je je niet kunt veroorloven om er de nacht door te brengen in een van de suites met zicht op de beroemde Nyhavn), kun je er net zo goed een aperitiefje komen drinken of dineren in het met een Michelinster bekroonde restaurant Marchal. Ook de brunch op zondagochtend is er voortreffelijk. Je proeft er van een moderne Franse keuken en drinkt voortreffelijke wijn, maar vergeet niet om een tafel te reserveren, vooral tijdens het weekend.
www.dangleterre.com

Kastellet
Oorspronkelijk was Kastellet een militair fort, en wel een van de best bewaarde in Noord-Europa. Kastellet is meer dan alleen een prachtig park. De meeste Kopenhagenaren gebruiken deze groene ruimte voor om er te joggen of voor én wandeling, maar je kunt er ook genieten van een picknick of een snack. Als het weer het toelaat.
Kastellet werd in 1624 door de koning gebouwd. Het speelde gedurende lange tijd én strategisch belangrijke rol voor de Deense defensie. Kastellet heeft zelfs een eigen kerk en molen. Het ligt dicht in de buurt van het beroemde havengebied Langelinie en er zijn verschillende cafés en restaurants in de omgeving.
www.kastellet.info

Nimb Hotel
Er zijn tal van redenen waarom je dit luxe boutiquehotel moet bezoeken als je in Kopenhagen bent. Het ligt midden in Tivoli, het oudste pretpark ter wereld, om maar één reden te geven. Maar je kunt er ook van een geweldige en somptueuze brunch genieten.
Zodra je het hotel binnenkomt, waan je je in een andere wereld. Ga verder naar boven, naar de grote zaal, met de gezellige open haard, grote kroonluchters en zachte jazz door de luidsprekers. Dit is waar je je op zondagmorgen te goed doet aan vers gebakken broodjes, crémant en fine de claire oesters. Duik in het royale buffet met tartaar en truffelmayo, gerookte zalm, Caesarsalade, quiche met gruyere. Eke zondag van 10u tot 15u30. Reserveren aangeraden!
www.nimb.dk

Tranquebar
Dit is mijn absolute favoriete boekhandel in Kopenhagen, én meteen ook een toevluchtsoord voor wie van een lekkere kop koffie houdt. Tranquebar is een eigenzinnige boekhandel, ik kom er vooral voor de mooie selectie reisliteratuur. En natuurlijk voor de smakelijke koffie!
Je vindt er alle genres boeken, maar de winkel heeft iets waardoor je ver wilt reizen. Voor al wie aangestoken is door wanderlust. Ook de croissants zijn er buitengewoon lekker!
www.tranquebar.net

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Alles over Kopenhagen