Het mysterieuze Venetië

Het mysterieuze Venetië

Tekst: 

Toni De Coninck

Fotografie: 

TDC / Shutterstock

Natuurlijk is Venetië veel te druk in de zomer. Nù moet je gaan, van november tot maart. Dan legt de nevel een betoverende sprei over La Serenissima.

Laten we elkaar geen mietje noemen: ik houd niet van de drukte. En dus probeer ik Venetië in juli en augustus te vermijden. Als je elkaar een zetje moet geven om een vierkante meter terreinwinst te boeken, dan hoeft het voor mij niet meer. Wist je dat Venetië zoveel leuker is na de zomer? Van november tot maart is het er in bepaalde wijken bijzonder rustig. Dat duurt zo ongeveer tot carnaval, wanneer maskers en bonte kleuren de overmacht nemen.

Onze tips in Venetië
- Van dure designspullen tot Venetiaanse maskers en Muranoglas. Venetië is een echte winkelstad. Vooral in Le Mercerie raak je niet uitgesnuisterd. Deze verzameling kleine winkelsteegjes vind je tussen het San Marcoplein en de Rialtobrug.
- Nog niet uitgeshopt? Loop via de Rialtobrug - de beroemde overdekte brug over het Canal Grande - naar de bonte Rialtomarkt. Hier is echt álles te koop.
- Neem de watertaxi naar het glasblazerseiland Murano of vaar door naar Burano. Hier heeft elk huis een andere kleur.
- Het Lido is weer een totaal ander eiland. Laat je naar de privé aanlegsteiger van het beroemde hotel Excelsior brengen en drink een bellini op het terras, met zicht op de Adriatische Zee.

Logies
Kamperen in Venetië? Echt? Je verblijfplaats Jolly Camping Village ligt tussen de plaatsen Marghera en Mestre, en dat is maar een kwartiertje rijden van het Piazzale Roma! Venetië is een stad van 120 eilanden en nog veel meer bruggetjes. Wij vinden het een ideale combinatie. Overdag kuieren in de stad, ’s avonds naar je rustige en ‘serenissima’ verblijfplaats.

 

 

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Ideale periode