Gent: Julie's House

Gent: Julie's House

Tekst: 

Kjersti Nilsen

Fotografie: 

Kjersti Nilsen

Baked with love, served with joy. Het is de kernspreuk van Julie’s House, aan de Kraanlei nabij het Gravensteen. Het gebakshuisje dat artisanale zoetigheden en zelfgemaakte dranken serveert, is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde onder de Gentse hotspots. Tijd dus om eens een kijkje te nemen waar het allemaal begon.

Un peu d’histoire
Omdat ze als kind droomde van een eigen snoepwinkeltje, kreeg oprichtster Julie Stampaert van haar vader een levensgroot poppenhuis cadeau met de naam Julie’s House: ‘Het idee om ooit een levensecht Julie’s huisje te hebben liet me niet meer los’. Hoewel ze oorspronkelijk een koksopleiding genoot aan Spermalie, was ze gebeten door de bakmicrobe en studeerde ze nog bij tot patissier. Daarna liep Julie stage in de taartenwereld: ‘Met al deze bagage op zak was het tijd voor een eigen zaak’ . Zo werd acht jaar geleden Julie’s House in het leven geroepen.

Een groot artisanaal aanbod
’s Morgens kun je hier langskomen voor een uitgebreid ontbijt, er is voor elk wat wils: vers gebakken croissants, Gentse mastellen en American pancakes voor de zoetebek, eitjes of lijnzaadbrood met ham en kaas voor wie die graag iets hartiger wil en verschillende soorten yoghurt met fruit of granola voor de healthy’s onder ons. In de namiddag is het hier heerlijk verpozen met een stukje cheesecake en een cappuccino of een chocolade brownie met een chai latte. Het assortiment is eindeloos en allemaal huisgemaakt: ‘Ik vind het uiterst belangrijk om te werken met authentieke producten. Zelfs onze limonades en ice-tea’s zijn zelfgemaakt’.

Constante vernieuwing
De authenticiteit vertaalt zich eveneens in de bedrijvigheid om dingen uit te proberen. ‘Om het halfjaar wordt de menukaart aangepast en doen vernieuwde recepten hun intrede: zo maakte de klassieke tiramisu plaats voor een zomerse variant met speculaasbodem en rood fruit’. Er is telkens ook een taart van de maand en ijstaarten en roomijs voor warmere dagen. Sinds kort staan er zelfs vegan taarten op het menu! ‘Vaak proeven mensen niet dat ze taarten aan het eten zijn zonder gluten, lactose, dierlijke producten of suiker, en dat is nu net de bedoeling, dat een stukje taart lekker is voor iedereen.

Julie’s uitbreidingen
Ondertussen is Julie’s House uitgegroeid tot een vaste sweet spot in het Gentse: 'Soms kan het hier enorm druk zijn maar binnenkort komt er een volledig ingericht terras dat zowel in de zomer als in de winter beschikbaar is. En gelukkig word ik zowel in de keuken als in de zaal bijgestaan door een sterk en dynamisch team dat me helpt dit te realiseren’. Twee jaar geleden opende Julie ook een tweede vestiging vlakbij het Sint-Pietersstation waar je je zoetigheden op bestelling kunt afhalen of gewoon even kunt binnenwippen om je favoriete cupcake mee te nemen. Geraak je zover niet? Bestellingen worden ook aan huis geleverd met de ecologische Bubble Taxi of voor wie in het centrum woont met Deliveroo.

 

 

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Julie's Sweet Table