6 favoriete brunchplekjes

6 favoriete brunchplekjes

Tekst: 

Florence Slock

Fotografie: 

Florence Slock / eigen foto

Wij gingen op stap in deze zes Vlaamse steden en delen graag onze favoriete brunchadresjes. 

Gent
Dit jaar sleepte ex-parlementslid Jan Roegiers met zijn brunchzaak Franz Gustav twee prijzen in de wacht op de Nacht van de Gentse Horeca. De Gentenaars kroonden hen als ‘beste nieuwkomer’ – slechts één jaartje oud – en als ‘beste ontbijtplek’. Wij testten het voor u uit en geven de Gentenaars alleen maar gelijk. Bovendien hoef je je niet te haasten om hier van een brunch te kunnen genieten, ze serveren het de hele dag door. Genoeg tijd dus om te ontspannen op het zonnige terras of binnen in de gezellige huiskamersfeer. Je vindt deze plek rechtover het muziekcentrum De Centrale, op Ham 163. Wat buiten het stadscentrum maar zeker die extra kilometers waard!

Antwerpen
Op wandelafstand van het centraal station in Antwerpen vind je de Zuiderse koffiebar Esco*bar. De naam verwijst naar de tweede achternaam van de uitbaatster Vicky Calderon Escobar. Haar papa komt uit Chili en om hem alle eer aan te doen, hangt er een heerlijk ontspannen Chileense sfeer in haar koffiebar. Al zo’n 6,5 jaar kun je hier van ’s ochtends tot ’s avonds terecht voor een heerlijk ontbijt. Je hebt keuze tussen de samengestelde brunches, van 4 tot 15 euro, of je stelt er zelf je eigen menu samen. Naast de uitgebreide brunchkaart kun je er ook voor een lunch terecht. Neem dus zeker eens een kijkje in de Quellinstraat 32.

Brussel
Cantine moderne, het is de slogan van Yeti in Brussel. Eigenaar Maxime Everaert gaat aan de slag met seizoensgebonden, lokale bioproducten, die hij bij boerderijen in de buurt van Brussel haalt. Afgestemd op de producten die voorhanden zijn, verrast hij je elke weekdag met een atypisch ontbijt, met pancakes bijvoorbeeld. In het weekend en op feestdagen kun je er kiezen voor een brunch. Voor 25 euro kun je er je buikje vol eten. Dit doe je ofwel in de vestiging vlakbij de Beurs, in de Bijstandstraat 4-6, of in Elsene, Viaductstraat 133.

Leuven
Mag het voor jou wat steviger? Wat dacht je van een full English breakfast? Het is de formule waarmee Nosh zich onderscheidt van andere brunchplekjes in de stad. De liefde voor Engeland blijkt trouwens ook uit hun High Tea, elke woensdag tot en met zondag vanaf 15u. Voor een prijs van 25 euro per persoon kun je hiervoor reserveren. Je krijg dan een glaasje cava, een soepje van de dag, een mini-quiche, fingersandwiches, scones, allerlei zoetigheden en thee à volonté. UK-lovers, dit wordt ongetwijfeld je tweede thuis! Rep je naar de Naamsestraat 14 in Leuven.

Hasselt
Aroma Hasselt biedt elke maandag tot zaterdag 8u30 tot 10u30 verschillende ontbijtmogelijkheden. Je hebt er een standaardontbijt vanaf 10 euro en van het luxe-ontbijt kun je smullen vanaf 20 euro. Het omvat een koffie of thee, een vers fruitsap, assortiment brood, pistolets en ontbijtkoeken, vers fruit met yoghurt en muesli, assortiment beleg met kaas, vis en vlees, spek en ei, verse confituur en chocopasta en een seizoensgebonden gerechtje. De perfecte kickstart van je dag! Gezien het uitgebreide aanbod is het wel noodzakelijk vooraf een plaatsje te reserveren. Bij voorkeur eentje op het rustige beschutte terras. Sunshine, brunchtime!

Kortrijk
Een tarterie? Het klinkt niet meteen als het beste brunchplekje maar schijn bedriegt. Ook al zijn taarten en quiches het uithangbord van het taartenatelier van Ann-Sophie Belaen, toch kun je er ook heerlijk ontbijten én lunchen. In deze hedendaagse zaak met industriële look kun je gerust de hele dag vertoeven. En nu je hier toch bent voor je ontbijt, proef dan zeker eens van hun artisanale taarten. Achteraan in de zaak bevindt zich het atelier. Daar zie je de bakker achter een glazen vitrine aan het werk. Neem er zeker eens een kijkje. Ben je gek op taarten maar zit je buikje na het ontbijt al vol? Geen probleem, je kunt de huisgemaakte taarten ook gewoon meenemen of  online bestellen. Check hier (https://www.tarterie.be/bestellen/) hoe je dat doet en ontdek de mogelijke afhaalpunten in je buurt.

 

Deel dit artikel: Facebook Twitter Twitter

Tags: 

Brunch: de adresjes